ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΛΑΘΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΡ

Αρχική/Νέα/ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΛΑΘΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΡ

1) Μετράμε ξεχωριστά κάθε επιφάνεια για την τοποθέτηση περσίδας, ακόμα και αν κάποια ανοίγματα φαίνονται ολόιδια με το μάτι. Συνήθως δεν ισχύει, απλά είναι πανομοιότυπα που σημαίνει ότι έχουν έστω μικρές αποκλίσεις, οι οποίες και οδηγούν στο λάθος!

2) Μετρήστε από άκρη σε άκρη το κομμάτι που θέλετε να καλύψετε με στορ και όχι π.χ. μόνο το τζάμι. Μπορεί να θέλετε τοποθέτηση μέσα σε εσοχή ή μπορεί να θέλετε να καλύψετε και τοίχο, βγαίνοντας έξω από το πλαίσιο του ανοίγματος.
Εσείς αποφασίζετε!

3) Αν πρόκειται για αντικατάσταση στορ, είναι ιδανικό να μετρήσετε την παλιά περσίδα, εφόσον οι διαστάσεις της είναι οι επιθυμητές για την κάλυψη του ανοίγματος.

4) Πολύ βασική προϋπόθεση για σωστό μέτρημα, είναι να μετρηθεί η επιφάνεια σε τρία σημεία (άνω – μέση και κάτω), καθώς είναι πολύ δύσκολο το άνοιγμα να είναι απόλυτα τετραγωνισμένο!

5) Καλό είναι το μέτρημα να πραγματοποιείται με μεταλλική μετροταινία για μεγαλύτερη ακρίβεια, καθώς με οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα μέτρησης (εκτός του laser φυσικά) ενδέχεται να προκύψουν αποκλίσεις!

6) Υπάρχει ένα κόλπο όσον αφορά τις μεταλλικές μετροταινίες και την αποφυγή τσακίσματός τους, όταν φτάνουμε στην άκρη του ανοίγματος. Οι καλές μετροταινίες έχουν στο πίσω μέρος τους έναν αριθμό. Το tip λοιπόν είναι το εξής: τοποθετούμε τη μετροταινία στην μία άκρη και στην άλλη άκρη τερματίζουμε το μέτρο και όχι την ταινία. Σημειώνουμε τη διάσταση που αναγράφεται στην ταινία και προσθέτουμε το νούμερο που επισημάναμε πριν και βρίσκεται πίσω από το μέτρο. Το σύνολό μας βγάζει την ολική διάσταση, κάτι που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε κάνοντας και μια επαλήθευση με τον κλασικό τρόπο τσακίσματος της ταινίας!

7) Κάτι απλό αλλά πολύ βασικό είναι να ελέγχουμε επακριβώς τη διάσταση
της επιμέτρησης και να στρογγυλοποιούμε προς τα κάτω. Για τα στόρια οι διαστάσεις πρέπει να είναι ακέραιοι αριθμοί και πάντα με κάποιο μικρό περιθώριο στο περίγραμμά τους.

8) Κάτι επίσης σημαντικό, που συνηθίζεται να προσπερνάται, είναι το βάθος
του ανοίγματος. Τα βασικά μας στοιχεία είναι το πλάτος και το ύψος, παίζει όμως και το βάθος το ρόλο του σε περίπτωση που είναι μικρό ή που υπάρχουν εμπόδια όπως αισθητήρες, μεγάλα πόμολα ή οτιδήποτε άλλο.

9) Όταν πρόκειται για τοποθέτηση περιμετρικά του ανοίγματος και όχι σε εσοχή, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τα περιθώρια που έχουμε αριστερά – δεξιά καθώς και πάνω – κάτω, ούτως ώστε να ισομοιράζονται για άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα.

10) Ίσως το πιο απλό και όμως έχει αποδειχθεί το πιο περίπλοκο, δεν είναι άλλο από το μπέρδεμα πλάτους – ύψους. Πιθανότατα ο βασικότερος κανόνας όσον αφορά την επιμέτρηση περσίδων, είναι ότι πρώτα μετράμε το πλάτος και μετά το ύψος και με την ίδια σειρά τα μεταφέρουμε και στο χαρτί μας!

11) Ένα τελευταίο λάθος είναι ότι δεν διπλοτσεκάρουμε τις μετρήσεις μας, με αποτέλεσμα να παρατηρείται το φαινόμενο του αναριθμητισμού.

Αυτά από εμάς, ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε και σας ευχόμαστε καλές επιμετρήσεις!